G-zwemmen

Met G-zwemmen willen we kinderen van 4 – 12 jaar de kans geven om zichzelf maximaal te ontwikkelen in het water.

Via een individueel traject binnen een groepsles en met behulp van ervaren trainers, oefenfiches en een oefenabonnement proberen we de kinderen waterveilig te maken op hun eigen tempo.

De Lessen gaan door op maandag (Kinderen met een verstandelijke beperking of autisme) of op donderdag (Kinderen met een visuele, auditieve of fysieke beperking).

Elk kind komt steeds vergezeld van een 'buddy' die onder begeleiding van de trainers mee kan helpen bij het uitvoeren en opvolgen van de oefeningen.

Wanneer

De lessen G-zwemmen van de Mechelse Zwemschool lopen op maandag (kinderen met verstandelijke beperking of autisme) of donderdag (kinderen met een visuele, auditieve of fysieke beperking). Een les duurt telkens 45 min. Na de les voorzien we 15 minuten waarbij er feedback kan gegeven worden over de les.

  • Maandag: 17 tot 18u
  • Donderdag 17 tot 18u

Voorwaarden

De kinderen zijn minstens 4 jaar oud. 

Oefenabonnement

Tijdens de periode van de lessenreeks kan u steeds 1x per week komen oefenen in het zwembad tijdens de publieksuren (toegang volgens huishoudelijk reglement van het zwembad). Het oefenabonnement is inbegrepen in de prijs van het lidgeld.

Steekkaarten met oefeningen en tips per groep zullen ter beschikking gesteld worden in het zwembad. Deze oefeningen helpen je met het oefenen van de door jullie afgesproken eindtermen.

Kostprijs

140 euro voor een reeks van 16 lessen + 2,50 euro voor de badge. Er zijn 2 reeksen per seizoen. 

Aantal plaatsen

In onze zwemopleiding kunnen 10 kinderen per reeks deelnemen. Zodra een groepje volzet is, zal je moeten wachten tot het volgende inschrijfmoment. Er worden geen wachtlijsten of gegevens bijgehouden. 

Inschrijven

Voor meer informatie ivm de vrije plaatsen in onze groep G-zwemmen kan u mailen naar: zwemschool@mechelen.be


Dit project wordt gesteund door Sport Vlaanderen.